Visszahívást kérek


Időpontot foglalok


MODERN TECHNOLÓGIÁK BEMUTATÓTERME BUDAPESTEN

Napelem

Napelemes rendszerek kapcsolása az infrafűtéshez elengedhetetlen, hogy ne kelljen aggódnunk a fűtésszámlánk miatt.

Napelemes rendszerünk a későbbiekben bővíthető, amennyiben igény lenne rá.

Napelemes rendszerünk minden típusú napelemmel bővíthető, akkor is ha már nem beszerezhető az a típus évek múltával.
Érdemes figyelembe venni, hogy az alacsony árfekvésű rendszerek, csak a saját típusú napelemeikkel bővíthetőek, pár év múlva már nem biztos, hogy gyártják azt a típust, így nem lehetséges a bővíthetőség.

napelemek

Mennyi napelem kell a 0 forintos fűtésszámlához?

Példa:

  • Korszerű 100 nm2 A+ besorolású ház éves energiaigénye: 300KWh
  • Fűtési költsége: 120.000 Forint/ év
  • Napelem teljesítmény: 2.5 KWp
  • Napelem:10 darab
  • Tetőfelület:15.5 nm2

Okos napelem rendszer - SolarEdge inverterrel

Röviden és tömören a következőképpen tudjuk megragadni a smart napelemes rendszer fogalmát: egy olyan komplex áramtermelési megoldás, amellyel a maximális hozamot érhetjük el úgy, hogy folyamatosan nyomon követhetjük napelem rendszerünk működését, ellentétben egy hagyományos rendszerrel.

Példaként most bemutatunk egy ingatlant, amelynek tetőszerkezetét egy fa beárnyékolja. Ugyanazon ingatlan, ugyanolyan paramétereit figyelembe véve két szimulációt készítettünk, különböző terméktípusokkal. Az első esetben egy hagyományos rendszer adatait láthatjuk, míg a másodiknál egy okos napelemes rendszert. Lássuk a különbségeket!

Paraméterek Hagyományos napelem rendszer Okos napeleme rendszer
Tető Teljesítmény Napelem típusa Napelem mennyisége Inverter típusa Hálozatba való táplálás / év
Dél 180 fok, 33 4.2 kWp Japán napelem (260W) 16 darab Kínai 1 fázisú inverter 3471 kWh
Dél 180 fok, 33 4.3 kWp REC TP2 Twinpeak 285W 15 darab SolarEdge 1 fázisú inverter 3471 kWh

A hagyományos és az okos napelem rendszer között 0,1 kWp teljesítménykülönbség van, ennek oka a napelemek teljesítménybeli különbsége. Amennyiben összevetjük a két rendszer hozamát, az okos napelem rendszerrel éves szinten hozzávetőlegesen 700 kWh többlettermelést érhetünk el.
Ez 10 évre levetítve, ami körülbelül a megtérülési idő, 7000 kWh. 40 év alatt pedig 28.000 kWh többlet. A szimuláció nem számol az amortizációval egyik rendszer esetében sem.A számok jól tükrözik, hogy mekkora különbség van napelem és napelem között, illetve az inverterek között.

Jöjjön el és nézze meg élőben

Bemutatótermünk megtekintéséhez kérjük foglaljon időpontot! Időpont egyeztetés nélkül nem tudjuk fogadni, tekintettel arra, hogy kizárólag ebben az esetben tudunk megfelelő tájékoztatást adni, valamint személyre szabottan bemutatni a hagyományos elavult rendszereket és termékeket leváltó modern technológiákat.

Időpontot foglalok

Az energia árak mérséklésére kifejlesztett technológiák közül az egyik legismertebb és napjainkra legelfogadottabb a napelem.
A napelemes rendszerek robbanásszerű terjedése a megbízhatóságukból ered.
Napjainkra szinte természetes egy új ingatlannál, hogy napelemes rendszert terveznek az épületre, esetleg már csak napelem burkolhatja a tetőnket.
Azonban a napelemet gyártó cégek között, jelentős eltérés van teljesítményben.
Fontos tudni, hogy a napelemek teljesítménye akkor is csökken, ha becsomagolva áll a raktárban.
Ezért is fokozottan figyelmesnek és megfontoltnak kell lennie az olcsó napelemekkel és „akciós” cégekkel.
Ekkora beruházásnál azt javasoljuk, hogy inkább a jobb minőséget válassza az ügyfél, hiszen várhatóan 35-40 évre telepíti a rendszert.
Persze ez mindenkinek a saját döntése, de az biztos, hogy hosszú távon megéri átgondolni, hogy mibe is fekteti pénzét.

Kivitelező szerelőink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Telepítéseik során különböző dőlésszögű, tájolású és fedésű tetőkkel találkoztak.
Mondhatni nekik „nincs új a nap alatt”.
Minden ingatlan egyedi, így fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes megoldást, amely a legmagasabb hozamot hozza az ügyfél számára és mindezt megfizethető áron.
Nálunk az ügyfél, a minőség és a garancia elsődleges, éppen ezért egy napelemes tervező programot is használunk, amely segíti munkánkat és ügyfeleinknek pedig megkönnyíti a döntését.

Sok esetben tökéletes a tető tájolása, dőlésszöge és teljesen árnyékmentes, de sajnos gyakran találkozunk olyan ingatlanokkal is, ahol egy kémény, kábel, fa vagy egyéb külső tényező részben beárnyékolja a tetőfelületet.
Ez sajnos hatással lesz a napelemes rendszer működésére is.
Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő eszközöket válassza ki a projekt megvalósításához, amelyekkel minimalizálhatja a termeléskiesést és maximalizálhatja a hozamot.
A jó hír, hogy míg néhány évvel ezelőtt árnyékos tetőfelületekre nem ajánlhattuk a napelemes rendszer kivitelezését, addig napjainkban már megvan a tökéletes megoldás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Nézze meg a legújabb termékeinket és megoldásainkat. Értesüljön első körben aktuális akcióinkról, kedvezményeinkről, limitált modelljeinkről.

Feliratkozom